Últimes activitats

De debò que un altre món és possible?

Conferència a càrrec de Ramón Reig, Director del Departament de periodisme-II de la Universitat de Sevilla.

Ramón Reig és professor titular d’Estructura de la Informació Periodística a la Universitat de Sevilla i Director del Departament de Periodisme-II d’aquella Universitat. Dirigeix el Grup d’Investigació en Estructura, Història i Continguts de la Comunicació i també és el Director de “Ámbitos” (Revista Internacional de Comunicació). Col·labora en programes de doctorat i de docència en diverses Universitats espanyoles, d’Amèrica Llatina i del Regne Unit. Ha treballat en nombrosos mitjans de comunicació com El Correo de Andalucía, La Vanguardia, Diario 16 … Fundador i membre de força gabinets de comunicació i assessor de diverses productores.
Ha publicat desenes de llibres d’entre els quals podem esmentar: Sobre la comunicación como dominio (1992), La información binaria. Emotividad y simplicidad en el periodismo (1994), Dioses y diablos mediáticos. Como manipula el poder a través de los medios de comunicación (2004), El periodista en la telaraña. Nueva economía, comunicación, periodismo públicos (2007) i sortirà properament la seva darrera obra Todo mercado. Contra la simplicidad del pensamiento crítico.
La caiguda del mur de Berlín i de l’URSS obliguen a replantejar el sentit de l’esquerra i dels moviments alternatius. L’expressió “un altre món és possible”, que ha fet fortuna en aquests àmbits, sembla respondre més a un desig que a una realitat. Per a Ramón Reig una gran part de la responsabilitat del que passa al món s’hauria d’atribuir als moviments “alternatius” o d’esquerres perquè són presoners d’emocions i divisions, i per la immaduresa de l’espècie humana, Segons Reig, desitgem que un altre món sigui possible però, de fet, no el construïm perquè no dominem la nostra realitat.

 

26 de novembre de 2010

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*