Últimes activitats

Enric Puig Punyet: Internet com a problema social: passat, present i futur.

Conferència, divendres 24 de febrer de 2017, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic. A càrrec de Enric Puig Punyet, doctor en Filosofia i autor de l'obra "La gran adicción". Acte presentat i moderat per Joan Brugués.

 

 

Quan ens connectem a Internet, tendim a oblidar que hi ha una història darrera d’aquesta tecnologia. Tenir-la en compte pot ajudar-nos a fer front a alguns dels problemes personals i socials que comporten l’ús, sovint abusiu, que n’estem fent actualment. Els discursos que hi ha al darrera de la xarxa, en general, emanen d’aquesta història, s’han quedat ancorats al passat i no s’han actualitzat. Només si els avaluem, comprendrem la seva evolució i tan sols si els posem al dia podrem fer front a la forta dependència que ens espera , en un futur molt proper, respecte a Internet. En la conferència de divendres es van analitzar aquestes qüestions i es va intentar respondre a preguntes com si el fenomen Internet és irreversible o no, els riscos d’addicció que comporten aquestes tecnologies, per exemple a través dels mòbils, per a gent de totes les edats, amb especial incidència en els joves, com afecta al nostre comportament en tots els àmbits i si, com defensen autors de reconegut prestigi, pot posar en perill el sistema democràtic tal com s’ha entès fins ara. En definitiva, el conferenciant planteja si és possible escapar-se de la gran addicció del nostre temps i, a partir de la seva experiència personal, compartida per altres joves professionals de tot Europa, ens mostra com desconnectar-se és avui una rara, però possible, mesura de resistència i com és factible sobreviure sense Internet, o fent-ne un ús molt limitat, i, alhora, no aïllar-se del món.

Enric Puig Punyet és un dels grans estudiosos sobre les qüestions plantejades i impulsa “institutinternet.org” i Enter Forum, trobada internacional sobre les repercussions socials de l’ús d’Internet. És Doctor en Filosofia per la Universitat Autònoma de Barcelona i l’École Normale Supérieure de París, escriptor, artista i comissari independent, formalitza el seu treball a través d’assaigs fílmics i de textos en publicacions culturals com “La Maleta de Portbou”, entre d’altres. És autor dels llibres La gran adicción. Cómo sobrevivir sin internet y no aislarse del mundo (2016), que ha asssolit una notable repercussió, o bé La cultura del ranking. Nacionalismos en la era de la globalización (2015). És professor de la Universitat Oberta de Catalunya, col·laborador habitual en centres artístics i culturals i, també, el líder i cantant de la banda d’indie electrònic Plexyglas.

 
 

 

 

Filmació de la Conferència

 

Filmació del col·loqui posterior

 

Hi ha una galeria fotogràfica

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*