Últimes activitats

Gerard de Josep : L’experiència de Syriza a Grècia

Tertúlia, divendres 4 de novembre de 2016, a les 8 del vespre, al Cafè de l'Orfeó, Plaça Santa Cecília, 3, Vic. Tertúlia introduïda per Gerard de Josep, filòleg i periodista. Acte presentat i moderat per Joan Brugués.

 

El 25 de gener de 2015 el partit d’esquerra alternativa Syriza va guanyar les eleccions generals a Grècia. Tot Europa ho va viure com una victòria històrica i com l’inici d’un canvi que no s’ha acabat materialitzant. Per què no es van complir les expectatives? Què era Syriza? Qui eren les persones que tiraven endavant el partit? D’on venien? Era una cosa autènticament nova? Es tracta només d’un relleu socialdemòcrata?. Aquell experiment que va despertar tantes esperances, sobretot a l’Europa del Sud i, molt considerablement, a Catalunya i l’Estat espanyol, sembla haver quedat superat, amb molt poc temps, per la conjuntura històrica. És un fet irreversible?. Quins ensenyaments en podem treure?. D’això i tot el que pugui despertar la curiositat dels assistents sobre aquesta qüestió, es va parlar en aquesta tertúlia.

La tertúlia va ser introduïda per Gerard de Josep, graduat en Filologia Catalana i màster en Periodisme Avançat, que va viure en directe una gran part d’aquells esdeveniments i que, des d’una òptica jove però amb un estil molt aconseguit, va respondre, amb destresa i rigor, els interrogants plantejats.  És coautor, juntament amb Aitor Sáez, del llibre Syriza. La gran esperanza rota, publicat per l’editorial UOC aquest mateix any 2016, obra que ha tingut una bona recepció. Durant el 2015 va ser corresponsal a Atenes del diari “Ara”, RAC 1 i l’agència Efe. Ha col·laborat amb mitjans com LaVanguardia.com, Enderrock, Rockdelux, Icon, Nació Digital, Ctxt, El Estado Mental, Qué Leer i Nativa, entre altres.

 

 

 

 

Filmació de la introducció a la tertúlia

 

Hi ha una fotogaleria de l’acte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*