Últimes activitats

Jaume Funes: Joves, vells i nous malestars. Velles i noves dependències.

Conferència, divendres 20 d'octubre de 2017, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic. A càrrec de JAUME FUNES, psicòleg, educador i periodista. Conferenciant presentat per Jordi Naudó i Moderat per Joan Brugués.

 

En aquest acte es va tractar la qüestió de la salut mental dels adolescents i joves en una societat desigual, complexa i canviant envoltada de contradiccions que cal anar superant. La primera, clàssica, és ubicar entre els trastorns mentals totes les conductes que els adults no podem suportar. La segona, oblidar-nos dels seus patiments, deixar de banda que viuen entre malestars en una societat de malestars. La darrera, entrar en pànic social i considerar com a font de problemes tota innovació que alteri les formes de pensar, ser i relacionar-se. Els desconcerts adults acaben complicant la descripció quan, en absència d’espais d’acollida i escolta, només se’ls ofereix la xarxa de salut mental.

Jaume Funes Artiaga és psicòleg, educador i periodista. S’ha especialitzat, prioritàriament, en el món dels adolescents i joves i les seves dificultats socials. Ha treballat  per a diferents administracions en l’educació, la renovació pedagògica, l’atenció a les persones amb problemes derivats de l’ús de les drogues, la marginació i els conflictes en la línia de la incorporació social, la definició de polítiques de joventut, etc.. Ha escrit diversos llibres i articles relacionats amb aquests temes d’entre els que podríem esmentar La nova delinqüència infantil i juvenil (1982) o, pel que fa als més recents, Educar en la adolescencia. 9 ideas clave (2010), Àlex no entiende el mundo (2014), Cal fer deures? Mares i pares que ajuden a aprendre (2015) i Educar adolescents…sense perdre la calma (2016). Ha estat Adjunt del Síndic de Greuges per a la Defensa dels Drets dels Infants i Secretari de Famílies, així com professor a la Universitat Ramon Llull. Els darrers mesos ha dirigit el projecte “La pobresa amb ulls d’infant” i continua amb les seves tasques d’orientació i divulgació.

 

Filmació de la Conferència

 

Filmació del col·loqui posterior

 

Cliqueu per accedir a la Galeria de fotos de l’acte

En col•laboració amb Osonament amb motiu del Dia Mundial de la Salut Mental. http://www.osonament.cat/actes-al-voltant-del-dia-mundial-de-la-salut-mental-2017/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*