Últimes activitats

Jofre Montoto: El gihadisme, una amenaça global.

Conferència, divendres 15 d'abril de 2016, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic. A càrrec de Jofre Montoto, analista de seguretat, expert en gihadisme i doctor en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona. Acte presentat i moderat per Joan Brugués.

 
 

En aquesta conferència s’analitza l’origen del gihadisme i la seva incidència en el present. Segons Jofre Montoto la seva presència a Catalunya és notable i només des del coneixement d’aquesta ideologia podrem evitar que es trenqui la cohesió a la nostra societat. En aquest sentit, la lluita contra el terrorisme ha de ser pluridisciplinar i, de la seva derrota ideològica, en depèn la pervivència de les societats democràtiques tal com les coneixem a la major part d’Europa.

 

Jofre Montoto està considerat un dels màxims experts en gihadisme de Catalunya, és analista de seguretat, llicenciat en Geografia i Història (especialitat en Antropologia Social i Cultural) per la Universitat de Barcelona i en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Fa poc va presentar la seva tesi doctoral, a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre l’anàlisi de la ideologia gihadista, i hi va obtenir el títol de Doctor. Va publicar el llibre “Gihadisme: l’amenaça de l’islamisme radical a Catalunya” el 2012 i, actualment, imparteix classes i fa conferències en diferents institucions i col·labora amb diversos mitjans de comunicació per a explicar el fenomen del gihadisme.

 
 

 

 

Filmació de la conferència

 

Filmació del col·loqui posterior a la conferència

Hi ha una fotogaleria de l’acte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*