Últimes activitats

Josep Ramoneda : La política del segle XXI. De la democràcia a l’autoritarisme postdemòcrata?

Conferència, divendres 6 d'octubre de 2017, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic. A càrrec de Josep Ramoneda, filòsof, periodista i escriptor. Director del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) del 1989 al 2011.

 

En la conferència inaugural d’aquest curs es varen analitzar les tendències que semblen anar-se imposant des dels poders polítics en el segle present, bàsicament a Europa, però també amb una visió més global del fenomen. El conferenciant va comentar com el concepte i la pràctica de democràcia habitual fins fa poc va evolucionant, de manera incerta, cap a formes progressivament més autoritàries que caldria definir amb una paraula diferent. Ell proposaria la denominació de “autoritarisme postdemòcrata” en el sentit que va exposar durant la conferència. En els temps tan convulsos que vivim, sens dubte, ésr una reflexió molt interessant.

El tema serà exposat per Josep Ramoneda, filòsof, periodista i escriptor. Col·laborador dels diaris “Ara”, “El País” i la cadena SER. Va dirigir el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) del 1989 al 2011 en una de les seves èpoques més brillants. Va ser president de l’Institut de la Recherche et de l’Innovation de París del 2009 al 2014 i, actualment, és el director de la revista “La maleta de Portbou” i de l’Escola d’Humanitats de Barcelona.. Autor de nombrosos llibres d’entre els quals podríem destacar Apologia del present, Assaigs de fi de segle, Después de la pasión política, Contra la indiferencia, Apología de la Ilustración, La izquierda necesaria… Va ser un dels fundadors de l’Escola de Filosofia de Barcelona i és un dels intel·lectuals més prestigiosos i reconeguts del nostre país en l’actualitat.

 

 

Filmació de la Conferència

Filmació del col·loqui posterior

 

Cliqueu per accedir a la Galeria de fotos de l’acte

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*