Últimes activitats

Miguel Ángel Mayo: Frau fiscal i corrupció. Conseqüències i exemples.

Conferència, divendres 180 de mqig de 2018, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic. A càrrec de Miguel Ángel Mayo, coordinador de GESTHA a Catalunya. Acte presentat i moderat per Joan Brugués

 

La conferència va mostrar la relació directa que existeix entre frau i desigualtats, i com determinades polítiques fiscals incrementen aquestes desigualtats i augmenten les possibilitats de frau. Es va analitzar l’estat actual dels paradisos fiscals, a partir dels estudis efectuats pel sindicat GESTHA, el mapa del frau al nostre país i les possibilitats de millora. També es va comentar amb exemples aquestes figures repassant, entre altres, els papers de Panamà, els casos Cristiano – Messi, i els anomenats casos Nóos, Palau, del 3% i el cas Gürtel. Així mateix s’exposaran les realitats Hisenda Estatal – Hisenda Pròpia.

Miguel Ángel Mayo, coordinador a Catalunya de GESTHA, va ser-ne el conferenciant convidat. GESTHA és el sindicat majoritari, a tot l’Estat espanyol, en el sector dels tècnics d’Hisenda i s’ha destacat, des de la seva fundació, per la denúncia de les polítiques governamentals per considerar que van orientades a afavorir a les classes més adinerades en detriment de la majoria de la societat. Mayo desenvolupa la seva activitat professional dins de la AEAT en la Dependència Regional d’Inspecció a Catalunya, actualment en tasques de col·laboració amb altres Agències Tributàries de la Unió Europea i ha participat en la tramitació de nombrosos casos de delictes fiscals com a perit judicial. La seva experiència professional l’ha portat a col·laborar com a expert en la Comissió d’Investigació sobre el Frau i l’Evasió Fiscals i les Pràctiques de Corrupció Política del Parlament de Catalunya (cas Pujol) així com en la participació com a ponent i expert en la Tax Fraud and Tax Evasion Committee del Parlament Europeu (cas Luxleaks). Compatibilitza la seva activitat professional amb la participació activa en diferents moviments socials en defensa d’una fiscalitat justa, la publicació d’articles relacionats amb la fiscalitat i col·laboracions en mitjans de comunicació. Actualment també col·labora com a assessor de l’Ajuntament de Barcelona en temes de transparència i bones pràctiques.

 

Filmació de l’Acte

Hi ha una galeria fotogràfica. Cliqueu aquí per accedir-hi

 


Informació complementària

Entrevista a TV3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*