Últimes activitats

Quico Sallés : La cara B del procés sobiranista.

Conferència, divendres 20 de novembre de 2015, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic. A càrrec de Quico Sallés, periodista. Acte presentat i moderat per Joan Brugués.

 

L’anomenat “procés sobiranista” viu uns moments decisius, en una cruïlla que, ara mateix, no sabem com es resoldrà. El nostre conferenciant d’aquest divendres, Quico Sallés, ens ho explica amb aquestes paraules: ” El procés català és un moviment polític inèdit, com ho són tots els processos d’emancipació. I és, sobretot, un procés de repolitització social. Nous objectius polítics del catalanisme, nous actors, nous escenaris i tot rebregat per una profunda crisi econòmica i de legimitats socials. Explicar tot el que passa a un pam dels actors i dels escenaris és una manera de viure i narrar. Hi veus encerts, encerts que després són errades, casualitats que després no ho són tant o reps massa a prop el foc de la foguera de les vanitats en què, sovint, es viu la política. Com tot moviment polític i social també té detalls que queden soterrats pels titulars “històrics” de cada dia. I són detalls que defineixen els conceptes.”. Intentarem explicar-los en la conferència d’aquest divendres juntament amb alguns aspectes del procés poc coneguts en general.

Quico Sallés (Barcelona, 1972) és un dels periodistes de Catalunya que ens pot oferir una visió més propera de la qüestió, que fa mesos que segueix molt de prop, i amb un contacte de primera mà amb els actors que en són les cares visibles, sense desconèixer el que, a vegades, hi ha al darrere i que ens pot passar desaparcebut. És llicenciat en Dret i oficial de caldereria. Ha treballat de paleta, llibreter, escorxant porcs, de cambrer i recollint escombraries fins que va estudiar Periodisme a Vic, ciutat que li va obrir les portes per a exercir la professió periodística. En aquest camp, va començar a “Els 40 principals”, des d’on va passar a la Ser i al Canal Taronja. Va treballar durant cinc anys al grup Nació Digital, després a “El Singular” i, actualment, a “El Nacional”, un projecte impulsat per José Antich, exdirector de “La Vanguardia”. També col·labora a RAC1, 8TV, TV3, 3/24, Catalunya Ràdio i la Cadena Ser.

 

 

 

Hi ha una galeria fotogràfica

One comment on “Quico Sallés : La cara B del procés sobiranista.
  1. Salva ha dit:

    Salvador Joan https://www.facebook.com/groups/2073644229520894/permalink/2078051542413496/ Si, peró vosaltres no esteu a favor del Dret a Decidir, perquè si ho estiguessiu, també recolzarieu el Dret a Decidir per motius no histórics, per la voluntat de les persones, pero no es el cas, oi? Ja ens entenem, esteu parlant de dret historic a decidir, no de dret democratic a decidir, i a mes, sobre Historia n`hi han moltes perspectives diferents i opossades, qualsevol es pot inventar una. Nosaltres, Partit Comunista de Tabarnia, volem separar-nos de Catalunya per a constituir una Comunitat Autónoma diferent, la numero 18 (Comarques litorals de Barcelona i Tarragona), i aixi reduir el perill de que les nostres comarquess, majoritariament No-separatistes, s’emboliquin en un Proces separatista que no te res a veure amb nosaltres. Ho expliquem millor a l’enllaç de dalt.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*