Últimes activitats

Teresa Morera: El que no vaig poder dir rere el taulell. Mecanismes i perill dels fàrmacs.

Conferència, divendres 5 de maig de 2017, a les 8 del vespre, a l'auditori de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, Rbla. de l'Hospital 11, Vic. A càrrec de Teresa Morera, naturòpata i exfarmacèutica. Acte presentat i moderat per Sagi Prat.

 

Cada vegada són més les veus crítiques sobre diversos aspectes del sistema sanitari. En la conferència es va plantejar algunes qüestions sobre aquest tema com, per exemple, què passa quan prenem un medicament i com actua o si la salut s’ha convertit en un negoci que necessita malalts crònics. Cal saber que, a principis dels anys 80, dels deu medicaments més prescrits a Espanya, nou ni tan sols eren esmentats en la “bíblia” de la farmacologia, el text de Goodman i Gilman. La medicina oficial se sol centrar només en la part química i la farmacologia estudia els engranatges de la maquinària bioquímica i com intervenir-hi. En la conferència es va informar de conceptes generals en farmacologia i es va incidir sobre els grups de fàrmacs més consumits: psicofàrmacs, antiinflamatoris, antiàcids, antihipertensius, anticoagulants, antibiòtics, vacunes… com a exemples de la visió de la salut que se’ns imposa. La conferenciant va exposar la seva visió de com els tranquil·litzants enganxen, les estatines envelleixen, els antibiòtics debiliten, els antihipertensius entristeixen, certs antiàcids inflamen i descalcifiquen… i, al final, qui ha començat amb un medicament n’hi ha d’anar afegint de nous per a compensar els efectes secundaris. Va Mostrar el mecanisme d’acció del fàrmac en l’organisme i com ens afecta i va exposar les alternatives que tenim.

Teresa Morera és llicenciada en Farmàcia per la Universitat de Barcelona. Després d’un any de treball en un laboratori d’anàlisis clíniques, ha treballat 16 anys en farmàcies. L’anàlisi profunda i crítica de la seva feina la varen portar a fer un canvi radical en el seu pensament i la seva vida i es va anar qüestionant alguns coneixements adquirits a la universitat i el que veia a la seva feina de farmacèutica i va decidir abandonar-la i dedicar-se a la naturopatia. Estudia quiromassatge i, després, naturopatia, reflexoteràpia i homotoxicologia a l’Institut Heilpraktiker de Barcelona, descobreix el món de les teràpies alternatives i considera la medicació com el principal problema de salut. Des del 2009 exerceix com a naturòpata. i, a més, es dedica a divulgar el pensament crític sobre la salut especulativa i a divulgar-ne alternatives. Segons els seus mots, cada vegada es considera menys “terapeuta” i més “activista de la salut”.

 

Filmació de la Conferència

 

Filmació del col·loqui posterior

 

Hi ha una galeria fotogràfica

Vegeu la informació adjunta a la conferència, en el primer comentari
El Document està en format Excel, podeu fer les vostres aportacions per ampliar la llista de referències..

3 comments on “Teresa Morera: El que no vaig poder dir rere el taulell. Mecanismes i perill dels fàrmacs.
 1. En nom de Teresa Morera ha dit:

  1) Armas silencioses per a guerres tranquil·les.

  Fitxer: Armas silencioses per a guerres tranquil·les.

  2) Lista de las “10 Estrategias de Manipulación” a través de los medios. Noam Chomsky

  Fitxer: Técnicas de manipulación-1.pdf

  3) A Goebbels se le atribuye mucho de propaganda moderna, entre ellos sus 11 principios

  Fitxer: principis propaganda.pdf

 2. Dessota podeu trobar un Power Point amb la presentació de la Teresa Morera el 5 de maig de 2017 al Fòrum de Debats:

  Aquí Power Point amb la presentació de la Teresa Morera el 5 de maig de 2017 al Fòrum de Debats

 3. Fòrum de Debats ha dit:

  Informació adjunta a la conferència de Teresa Morera, naturòpata i exfarmacèutica, relacionada amb el tema dels medicaments i la farmacovigilància.

  El Document està en format Excel i el podeu consultar clicant a l’enllaç següent :

  Teresa Morera Conferència 05.05.2017 Fòrum de Debats (en excel)

  La llista no és exhaustiva, podeu participar fent les vostres aportacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*