Agenda

15 abril 2016

Jofre Montoto: El gihadisme, una amenaça global.

A càrrec de Jofre Montoto, analista de seguretat, expert en gihadisme i doctor en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona.

 

En aquesta conferència s’analitzarà l’origen del gihadisme i la seva incidència en el present. Segons Jofre Montoto la seva presència a Catalunya és notable i només des del coneixement d’aquesta ideologia podrem evitar que es trenqui la cohesió a la nostra societat. En aquest sentit, la lluita contra el terrorisme ha de ser pluridisciplinar i, de la seva derrota ideològica, en depèn la pervivència de les societats democràtiques tal com les coneixem a la major part d’Europa.

Jofre Montoto està considerat un dels màxims experts en gihadisme de Catalunya, és analista de seguretat, llicenciat en Geografia i Història (especialitat en Antropologia Social i Cultural) per la Universitat de Barcelona i en Periodisme per la Universitat Pompeu Fabra. Fa poc va presentar la seva tesi doctoral, a la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona, sobre l’anàlisi de la ideologia gihadista, i hi va obtenir el títol de Doctor. Va publicar el llibre “Gihadisme: l’amenaça de l’islamisme radical a Catalunya” el 2012 i, actualment, imparteix classes i fa conferències en diferents institucions i col·labora amb diversos mitjans de comunicació per a explicar el fenomen del gihadisme.

 

Lloc: Fundació Antiga Caixa Manlleu - Rbla Hospital,11 - Vic

Horari: A les 8 del vespre

Organitzador: Fòrum de Debats

Preu: Entrada lliure